četrtek, 27. junij 2013

Kdor čaka - še naprej čaka



     Več kot dva tedna je minilo, odkar smo na tem mestu prvi razglabljali o famoznem »Team-u Jesenice«. Odzivi na tedanje pisanje so bili izjemni, a za to okolje pričakovani. Nekaj je bilo nezadovoljnežev, tudi kaka psovka je padla, večina pa je z odprtimi rokami sprejela dejstvo, da se nekaj vendarle premika.

     Sam sem namenoma čakal z objavo novih informacij. Pravzaprav pa jih niti nisem imel. Nenadoma so se vsi akterji zavili v molk. Osebno sem povprašal nekaj znanih imen kako se stvari odvijajo. Odgovori? Jih preprosto ni bilo. Molk, molk in še enkrat molk. Vse v stilu, ki je pred tedni govoril, da odgovorni želijo najprej zadevo speljati, potem pa bodo vse skupaj predstavili javnosti. 

     Ko duh uide s steklenice, pa ga je v resnici težko zaustaviti. In v steklenico vrniti. Prejšnji članek je bil povod za množico jeseniških zgodb, scenarijev, debat. Tako je tudi prav, tak je namen mojega pisanja. Taka je konec koncev tradicija na hokejskih Jesenicah.

     Danes pa so se pojavile nove informacije. Ni še čisto jasno, ali bo v prihodnji sezoni v ligi INL nastopalo novo moštvo z imenom Team Jesenice (ali kaj podobnega), ali pa bo šlo za obuditev starega, slavnega, sramotno propadlega kolektiva, ki je Jeseničanom prinesel toliko veselja v hokejski zgodovini.

     Znani pa so obrisi vsega skupaj – za zadevo naj bi stala HZS, vključeno pa naj bi bilo tudi podjetje Acroni. To z Acronijem je vendarle pričakovano, kajne? Se pa postavlja zanimivo vprašanje intervencije HZS-ja. Kako gledajo na vse skupaj recimo v Celju, kjer tudi dolga leta ni bilo članske ekipe? Pripombe iz drugih hokejskih sredin seveda dežujejo, vendar v javnost redko (ali pač sploh ne) pricurljajo. Jeseniškim navijačem mora seveda vse skupaj biti vsaj v delno uteho. Ponoven zagon članskega hokeja na Jesenicah je gotovo korak v pravo smer. Prav dosti sitnariti na to temo ni modro, saj je po stari slovenski navadi vedno za krivca proglašen tisti, ki na težavo pokaže in ne tisti, ki jo povzroči.

     Ponoven hokejski utrip v mestu bo torej dobrodošel. Seveda, če ne bi v zadnjem trenutku vse skupaj padlo v vodo. Ampak po besedah Dejana Kontreca, generalnega sekretarja Hokejske zveze Slovenije, je za kaj takega malo možnosti. Skrivnosten je tudi prvi mož podjetja Acroni.

Dejan Kontrec, generalni sekretar HZS
Foto: zurnal24.si
     Nekaj vprašanj se prav gotovo zastavlja, pa če so komu všeč, ali ne. Kdo bodo igralci v novem klubu? Kdaj bo znano okostje ekipe in njeni cilji? Kako bo s sodelovanjem z drugim klubom na Jesenicah (HD Mladi)? V primeru, da gre za obuditev Acroni Jesenic – kako je z dolgovi do upnikov (igralcev, dobaviteljev ipd.). Kakšen bo odziv navijačev, kakšen bo imidž jeseniškega kluba – vodenega iz Ljubljane? 
Gorazd Rekelj
Foto: rudi-hiti.si

Je res, da bo po diktatu HZS skoraj vsaka hokejska sredina v Sloveniji morala prispevati kakega igralca? Bodo člani HD Mladi prestopili v novo sredino z ali brez odškodnine? Kakšne bodo posledice napovedane odpovedi sodelovanja HD Mladi Jesenice v tekmovanju EBEL U20, saj naj bi kar nekaj fantov tekmovalo v INL? Bo »novi« klub tretiral jeseniški hokejski podmladek kot mlajšega brata, ali kot popolnoma drug subjekt? Bodo novemu klubu postavljeni enaki pogoji, kot vsem ostalim uporabnikom obnovljene dvorane Podmežaklo?

     To je samo nekaj vprašanj, ki se pojavljajo ta trenutek. Verjamem, da marsikdo pozna odgovore nanje, ali pa vsaj na večino. Javnosti pač niso znani. Je pa v obtok prišlo ime Gorazd Rekelj – le-ta naj bi namreč prevzel treniranje članskega moštva. G. Rekelj je pred leti že bil pomočnik glavnega trenerja na Jesenicah, pozneje pa je deloval kot trener mlajših kategorij na Jesenicah in Bledu. 

     Več o vsem skupaj naj bi bilo znano po prvem juliju, do takrat pa je samo nekaj dni. Nestrpno čakajočim dobrih novic pa seveda želim še rdeč, železarski pozdrav. Naj vam hitro mine.

Ni komentarjev:

Objavite komentar