sobota, 8. junij 2013

O prijavi Jesenic v INL



     Na hokejskih Jesenicah je ves čas pestro. Danes se je v medijih pojavil članek o sestanku zainteresiranih za tekmovanje v ligi INL – nekateri jo imenujejo »druga avstrijska liga« - in ena od ekip, ki se omenja v zvezi s tem je tudi »Team Jesenice«.

     Najprej naj povem, da nimam prav nobenih informacij o vsem skupaj. Znano mi je edino, da ta prijava ni rezultat aktivnosti vodstva HD Jesenice. Fantomsko imenovanje »Team Jesenice« tudi implicira, da ne gre za na novo obujeni HK Acroni, pač pa za nekaj tretjega. Ne poznam sicer vseh obrazov, a saj veste kako je – Jeseničani in tisti, ki smo blizu jeseniškemu hokeju, se bolj ali manj poznamo. Vsaj na videz. Na fotografiji s sestanka INL pa znanih jeseniških obrazov NI. Morda sicer kdo od fotografiranih predstavlja Team Jesenice, a je tak obraz meni očitno neznan. Ali pa gre za še eno skrivnostno prijavo? Podobno skrivnostno, kot je prišlo sporočilo na sedež EBEL? Morda pa kdo od bralcev ve več in me bo o vsem skupaj podučil…

Sestanek INL; kdo tu zastopa "Team Jesenice"?
Foto: rtvslo.si
     Razmišljam pa takole – v HD Jesenice torej ocenjujejo, da brez podpore lokalnega gospodarstva in politike takega zalogaja ne zmorejo. Nekdo drug očitno ga. Imen, ki bi lahko stala za financiranjem mednarodnega tekmovanja v lokalnem okolju prav mnogo ni. Pa imajo ti ljudje še toliko integritete, da jim bodo verjeli Avstrijci, Italijani, slovenska športna javnost in navijači? Bo šlo za znana imena iz zadnjih let? Bodo spet zraven samozvani strokovnjaki za marketing, prodajalci (pobiralci mastnih provizij) opreme, pa ljudje, ki bodo v hokej »porinjeni«? Ali pa bo šlo za neka slamnata, še neomadeževana imena? Bi morda o vsem skupaj lahko kako besedo reklo vodstvo HZS?

    Ker kake uradne objave vodstva »Teama Jesenice« še nisem zasledil, se sprašujem tudi o igralski zasedbi. Je kdo od že uveljavljenih Jeseničanov pripravljen igrati za tak klub? Morda bi bilo kaj takega razumljivo pri mlajših igralcih, torej pri tistih, ki so ravnokar postali prestari za EBEL tekmovanji U20 ali U18. Pa seveda zelo zanimiva tema – kakšne odškodnine je vodstvo takega novega kluba pripravljeno odšteti HD Jesenice za »prevzem« igralca, s financiranjem in vzgojo katerega se je doslej ubadal pač izključno HDJ in njegovi starši? Kdo bo trener takega moštva? Kakšni bodo cilji? Finančna konstrukcija? Pod kakšnimi pogoji bodo uporabljali dvorano Podmežakla? Bodo imeli tudi mlajše selekcije? Zelo me zanima tudi kdo so ustanovitelji Teama Jesenice. Pa kaj je s poplačilom dolgov HK Acroni Jesenic, če se izkaže, da za vsem skupaj stojijo nekatera znana imena. Ker, takole čez prst gledano, se mi zdi, da gre za klasičen by-pass. Pravim, da se mi zdi. Morda pa me dogodki v prihodnjih dneh demantirajo.

     Pa še ena reč me zares skrbi – kaj če gre tudi tokrat za mesenje moke, iz katere ne bo kruha? Koliko škode lahko to povzroči? Bi si po takem eventualnem udarcu hokej na Jesenicah sploh še kdaj opomogel?

     Kar nekaj vprašanj se torej postavlja. Na nekaterih portalih sem si lahko prebral tudi živahno debato o vsem skupaj. Kot papiga se ponavljam – je tega treba? Ne bi bilo bolje, če bi akterji stopili skupaj?

     Za konec dodajam še seznam sodelujočih prijavljenih za tekmovanje v ligi INL za sezono 2013/14:
      AVSTRIJA: EHC Bregenzerwald, VEU Feldkirch, EHC Lustenau, EK Zell am See
      ITALIJA: HC Eppan Pirates, ASV Kaltern Hechte, HC Gherdeina, HC Merano Junior, HC Neumarkt
      SLOVENIJA: HKMK  Bled, HK Celje, Team Jesenice, HDK Maribor, HK Slavija Ljubljana, HK Triglav Kranj

     Do razpleta situacije, kakega odgovora na množico vprašanj in naslednjega članka pa – saj veste – rdeč, železarski pozdrav!

4 komentarji:

  1. slišal sem,da je Jesenice kr Kontrec predstavljal...seveda s strici iz ozadja,ki bodo zagotovili denar...;)

    OdgovoriIzbriši
  2. kaj se dogaja s slovenskim hokejem????? obup

    OdgovoriIzbriši
  3. Mogoče una modra bejba na sredini???

    OdgovoriIzbriši
  4. Pojma nimam. Jaz ne prepoznam nikogar.

    OdgovoriIzbriši